רכיבים
- ½3 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח גס
- 4 כפיות קינמון טחון
- 1/2 כפית ציפורן טחון
- 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כוס שמן צמחי
- 1 כוס דבש
- ½1 כוסות סוכר מגורען
- 1/2 כוס סוכר חום
- 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קפה חם או תה חזק
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
- 1/4 כוס וויסקי
- 1/2 כוס שקדים פרוסים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים בנדיבות שלוש תבניות מאורכות המרופדות בנייר אפייה, עם תרסיס שמן.
2. בקערה גדולה מקציפים יחד את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה, המלח, הקינמון, הציפורן והפלפל האנגלי. יוצרים חור במרכז ומוסיפים את השמן, הדבש, הסוכר הלבן, הסוכר החום, הביצים, הוניל, הקפה או התה, מיץ התפוזים והוויסקי. (אם שופכים את השמן לפני הדבש, קל יותר לערבב.)
3. במיקסר חשמלי, במהירות איטית, מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד ליצירת בלילה עבה ואחידה. מוודאים שמאום לא נדבק לתחתית הקערה.
4. שופכים את הבלילה לתבניות המוכנות. מפזרים מעל את השקדים באופן אחיד, אם משתמשים. מניחים את תבניות העוגה על שני ניירות אפייה, שנערמו זה על זה (זה יבטיח שהעוגות יאפו כראוי, שלא יווצר מצב שהחלק התחתון יהיה מוכן מהר יותר מפנים העוגה והחלק העליון).
5. אופים בערך 45-55 דקות ונותנים לעוגה לעמוד 1/4 שעה לפני שמוציאים אותה מהתבנית.