לבסיס:
- 150 גרם ביסקוויטים, טחונים דק
- 50 גרם אגוזי לוז מולבנים, קלויים וטחונים
- 80 גרם חמאה מומסת
- קורט מלח
- 1 כף סוכר חום כהה
למלית הגבינות:
- 250 גרם גבינה לבנה 9%
- 250 גרם גבינת שמנת
- 100 גרם סוכר לבן
- 1 כפית מחית וניל
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כף קורנפלור
לציפוי:
- 300 גרם שוקולד לבן
- 60 גרם חמאת קקאו מומסת / שמן קנולה
- 50 גרם ברס אגוזי לוז מסוננים
אופן ההכנה:
הכנת הבסיס:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים לתערובת אחידה את הביסקוויטים הטחונים במעבד מזון יחד עם האגוזים, החמאה המומסת, המלח, הסוכר.
3. משטחים בשכבה אחידה בתבנית בקוטר 20/20 ס"מ המרופדת בנייר אפיה ומשומנת.
4. אופים במשך 10 דקות, עד להזהבה ומצננים.
5. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
6. בינתיים מכינים את מלית הגבינות: בקערה, מערבבים את הגבינות, הסוכר והווניל. מוסיפים את הקורנפלור.
7. טורפים (לא מקציפים) ומוסיפים את הביצים. טורפים שוב לקבלת מלית חלקה. מוזגים מעל הבסיס האפוי.
8. אופים במשך שעה.
9. מצננים לחלוטין ומאחסנים במקרר במשך לילה.
10. משחררים את העוגה מהתבנית ופורסים לריבועים של 3/3 ס"מ.
11. מקפיאים לשעה (לא יותר).
הכנת הציפוי:
12. ממסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
13. מוסיפים את חמאת הקקאו המומסת / השמן והברס ומערבבים היטב. מעבירים לכוס צרה.
14. מוציאים את הריבועים מהמקפיא, נועצים בכל אחד קיסם וטובלים בשוקולד המומס. מאחסנים במקרר בקופסא אטומה, במשך 2-3 ימים.