זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס
- 2 מיכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפ’ החדר
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
- 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
- <b>לעיטור: </b>
- 2 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
החומרים הינם לתבנית מלבנית בגודל 20×30 ס”מ:
אופן ההכנה:
1. מרפדים את בסיס התבנית בשכבה אחידה של עוגיות (משתמשים במחצית מהחבילה).
2. מערבבים היטב גבינת מסקרפונה, סוכר וממרח לוטוס בעזרת כף לתערובת אחידה וחלקה.
3. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ויציבה. מקפלים אותה בהדרגה לתוך תערובת המסקרפונה, בכל פעם שליש הכמות, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים כמחצית מהתערובת על בסיס העוגיות ומיישרים בעזרת פלטה מדורגת. מכסים בשכבה נוספת של עוגיות, יוצקים מעל את יתר המלית ומיישרים שוב. מכסים ומעבירים לקירור למשך הלילה.
5. שומרים מכוסה במקרר כ-4 ימים. לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת קקאו בעזרת מסננת דקה.