רכיבים
- שמן צמחי
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס פיסטוקים קלופים
- 450 גרם אגסים, קצוצים, ללא הליבה
- 2 כוסות קמח שקדים
- 6 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה (עדיף ללא גלוטן)
- 1/2 1 כפיות מי ורדים
לקישוט:
- 2 כפיות ריבת משמשים
- 1/2 כפית מיץ לימון
- 1/2 כפית מי ורדים
- פיסטוקים קצוצים דק
- עלי ורדים אכילים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים את הדפנות של תבנית נשלפת עגולה בקוטר 23 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
2. בקערת מעבד מזון, טוחנים את הסוכר והפיסטוקים יחד לפירורים קטנים.
3. מוסיפים למעבד המזון את האגסים, קמח השקדים, הביצים, אבקת האפייה ומי הוורדים וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושי אגסים. בעזרת מרית, מערבבים את הבלילה שנוצרה ויוצקים אותה לתבנית המוכנה.
4. אופים במשך 40-50 דקות, עד שהעוגה משחימה מלמעלה ומתחילה להתרחק מדפנות התבנית, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים דבוקים עליו. אם נראה שהעוגה משחימה מהר מדי, מכסים אותה בנייר כסף באופן רופף.
5. מעבירים את התבנית לרשת תנור לצינון מלא. במהלכו, ככל הנראה העוגה תשקע קצת. אל דאגה, זה קורה לכל העוגות שאינן מכילות קמח. בזהירות מעבירים את העוגה למגש.
6. לקישוט העוגה, מערבבים יחד את ריבת המשמשים, מיץ הלימון ומי הוורדים, מברישים את הזיגוג שהתקבל על החלק העליון של העוגה ומפזרים מעל את הפיסטוקים ועלי הוורדים.