רכיבים
- 1 כוס שמן צמחי או שמן קנולה
- 1/2 3 כוסות שוקולד צ'יפס
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס סוכר חום
- 4 ביצים, טרופות קלות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3/4 1 כוסות קמח, מנופה
- 1 כפית מלח
- 1 כוס פקאנים קצוצים
- 2 כוסות שמנת מתוקה / שמנת צמחית
- 1/2 כוס אבקת סוכר
אופן הכנת עוגת שכבות בראוניז שוקולד-אגוזים וקצפת:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים במעט שמן 2 תבניות בגודל 20X20 ס"מ ומרפדים אותן בנייר אפייה (אם יש לכם רק תבנית אחת, פשוט אפו בה מחצית מהבלילה בכל פעם).
2. בקערה בינונית חסינת חום, מערבבים את השמן ו-1/2 2 כוסות שוקולד צ'יפס, מניחים את הקערה על סיר בינוני מלא מים רותחים (אך נזהרים שתחתית הקערה לא תיגע במים), ומערבבים במשך 3-4 דקות עד שהשוקולד נמס לגמרי.
3. מערבבים את הסוכר הלבן והסוכר החום לתערובת השוקולד. בהדרגה, מוסיפים את הביצים הטרופות תוך ערבוב מתמיד, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לקערת השוקולד את הקמח והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה לחלוטין. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות המוכנות.
5. מפזרים באופן שווה על הבלילות שבתבניות את השוקולד צ'יפס הנותר ואת אגוזי הפקאן, ואופים במשך 25-30 דקות, עד שעוגות הבראוניז מתייצבות בקצוות וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
6. לאחר שעוגות הבראוניז שבשתי התבניות התקררו לגמרי, מקציפים במיקסר את השמנת ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת רכה.
7. מחלצים עוגת בראוניז אחת מהתבנית ומניחים אותה על מגש הגשה. מורחים מחצית מכמות הקצפת על העוגה, ממקמים מעל את העוגה השנייה ומורחים מעל את הקצפת הנותרת.