רכיבים
- לבצק:
- 200 גרם מרגרינה בלו-בנד, חתוכה לקוביות
- 4 כפות אבקת סוכר
- 3/4 1 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
- קמצוץ מלח
- 1 ביצה + 1 חלמון
- לקרם:
- 240 מ"ל קצפת צמחית
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 חלמונים
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- לקישוט: מגוון פירות קיץ, חתוכים לפרוסות
אופן הכנת פאי פירות וקרם פטיסייר:
הכנת הבצק:
1. במעבד מזון, מעבדים את כל מרכיבי בצק, עד קבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 0.5 ס"מ, מרפדים עם הבצק תבנית פאי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים על רשת.
הכנת קרם הפטיסייר:
2. בקערה, טורפים את החלמונים עם הקורנפלור לתערובת אחידה.
3. בסיר, מביאים לרתיחה את הקצפת הצמחית, הסוכר ותמצית הווניל. כשהנוזל מבעבע, מעבירים 3/4 כפית מהתערובת הרותחת לתערובת החלמונים - להשוואת טמפרטורות - לאחר מכן, מעבירים את כל תערובת החלמונים לסיר. מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך.
4. מעבירים את הקרם לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה-שעתיים. אם הקרם מוצק מדי לאחר הקירור, טורפים קלות במטריפה ידנית או במיקסר עם וו גיטרה.
5. יוצקים את הקרם על הקלתית בצורה אחידה, מקשטים בפרוסות פירות קיץ אהובים ומגישים.