זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 מכלי שמנת מתוקה 38% טרה
- 2 חבילות גבינת טוב טעם
- 1 כוס סוכר (המלצת השף: סוכר חום)
- 1/2 כוס אגוזים גרוסים (לא חובה)
- פקק תמצית ווניל
- 10 ביסקוויטים
- 1/2 כוס אספרסו / קפה נמס (מרוכז, כשתי כפיות מלאות)
- 1/2 2 כפות קקאו איכותי
אופן הכנת טירמיסו:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר (עדיף עם סוכר חום), עד לקבלת קצפת רכה.
2. בקערה, מערבבים היטב את הקצפת, גבינת טוב טעם, האגוזים הגרוסים ותמצית הווניל.
3. טובלים את הביסקוויטים באספרסו (טבילה מהירה) ומניחים בתחתית כוס זכוכית אישית, כוס יין עם רגל או תבנית זכוכית מרכזית (לכוס היין יש לשבור לחצי את הביסקוויט לפני הטבילה באספרסו).
4. יוצקים על הביסקוויטים את תערובת הגבינה והקצפת, ומפזרים מלמעלה את הקקאו בעזרת מסננת קטנה.