רכיבים
- 1/3 כוס קמח תופח
- 1/3 כוס סוכר
- 3 ביצים
- תמצית וניל
- 200 מ"ל קצפת צמחית - מומלץ 35% שומן (לגרסה החלבית: שמנת מתוקה)
- ריבה בטעם אהוב, קנויה או ביתית
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מאבקים בנדיבות את נייר האפייה עם אבקת סוכר.
2. מפרידים את הביצים לשני כלים נפרדים, מוסיפים את הסוכר ו-1/2 כפית תמצית הווניל לקערת החלבונים ומקציפים במשך 30 שניות.
3. מוסיפים את החלמונים לקערת החלבונים המוקצפים, ומקציפים עד להיטעמות מלאה. לבסוף, מנפים פנימה את הקמח, ובעזרת מרית, מערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
4. לוקחים כף מהתערובת ומניחים בקצה נייר האפייה. ממלאים כך כ-12 תלוליות בגודל שווה, ורחוקות אחת מהשנייה (הן מתפשטות לצדדים באפייה) משתדלים שיהיו כמה שיותר עגולות.
5. אופים במשך 8 דקות, ומשאירים עין פקוחה על העוגות הקטנות שאמורות לתפוח מעט אך להישאר עם גוון זהוב בהיר מאוד. מוציאים מיד מהתנור ומניחים לצינון.
6. במקביל, מקציפים את הקצפת הצמחית עם מעט תמצית וניל.
7. הרכבת הנשיקות: מורחים מעט ריבה על עיגול אחד, מזלפים מהקצפת, סוגרים את הסנדוויץ' עם עיגול-עוגה נוסף, ולסיום מפזרים אבקת סוכר.