רכיבים
- 1 ק״ג קמח
- 50 גרם שמרים טריים
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 2 כפיות מלח (12 גרם)
- 4 ביצים
- 1/3 1 כוסות מים או חלב (310 מ"ל)
- 200 גרם מרגרינה רכה או חמאה
- קליפה של חצי לימון, מגורדת דק
- 1 כפית תמצית וניל
- למילוי:
- 1/2 כוס סוכר + 3 כפות קקאו / ממרח שוקולד / קרם נוגט
- ביצה להברשה
אופן הכנת עוגת שמרים שוקולד:
1. במיקסר עם וו לישה, או ידנית, לשים במשך 10 דקות את הקמח (לאחר ניפוי), השמרים, הסוכר, המלח, הביצים, המים/חלב, המרגרינה/חמאה, גרידת הלימון ותמצית הווניל - עד לקבלת בצק אחיד. מדי פעם עוצרים, ומגרדים את מה שנדבק לדפנות הקערה.
2. מעבירים את כדור הבצק לקערה מקומחת, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. לאחר ההתפחה, מעבירים למקרר למשך חצי שעה.
4. על משטח עבודה נקי, מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 1 ס"מ, ומורחים עליו בנדיבות את המילוי שבחרתם.
5. מגלגלים את הבצק לרולדה, ובעזרת סכין חדה, חוצים את הרולדה לאורכה.
יוצרים X, וקולעים 'צמה' משתי הרצועות.
6. משמנים קלות תבנית אינגליש קייק, ומניחים בתוכה את הבצק כשהוא מכוסה, להתפחה שנייה של 15 דקות.
7. מברישים את הבצק בביצה טרופה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 30-35 דקות, עד שהעוגה מקבלת גוון שחום-זהוב יפה ומעטה פריך.