רכיבים
- 2 כוסות קמח (250 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1/2 כפית מלח
- 226 גרם מרגרינה (או חמאה - לגרסה החלבית)
- לקרם הלימון:
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1/2 כוס קמח
- 4 ביצים
- 2 כפות גרידת לימון (מכ-4 לימונים בינוניים)
- 2/3 כוס מיץ לימון (מכ-4 לימונים בינוניים)
- אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנת ריבועי לימון:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בגודל 23X23 ס"מ בנייר אפייה.
2. מנפים את הקמח לקערה גדולה, ומערבבים יחד עם הסוכר והמלח. חותכים לקוביות את המרגרינה (או החמאה), ובעזרת מזלג מועכים על תערובת הקמח, עד לקבלת תערובת פירורית. לשים מעט בידיים, אך לא יותר מדי, מה שעלול להרוס את מרקם הבצק.
2. משטחים ומהדקים את הבצק בשכבה אחידה בתבנית. אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש, עד להשחמה קלה. מוציאים ומניחים בצד לצינון.
3. הכנת המילוי: בקערה גדולה, טורפים יחד את הסוכר והמלח יחד עם ביצים, גרידת הלימון ומיץ הלימון.
רגע האיחוד:
4. יוצקים את המילוי על הבצק האפוי, ואופים במשך 20 דקות נוספות.
5. מוציאים מהתנור, מניחים בצד לצינון מלא ועדיף להעביר למקרר למשך כמה שעות לפני ההגשה.
6. מפדרים את העוגה באבקת סוכר, חותיכם לריבועים שווים ומגישים עם כדור גלידת וניל.