רכיבים
- 1 1/3 כוסות (250 גרם) שיבולת שועל
- 3 1/3 כוסות (500 גרם) תמרים מגולענים רכים מזן מג'הול
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח ים, כתוש
- 2/3 כוס (100 גרם) שבבי שוקולד מריר
- לציפוי:
- 3/4 כוס שמן קוקוס או חמניות
- 1/2 כוס סירופ מייפל
- 2/3 כוס אבקת קקאו
- 1 כפית תמצית וניל
- קמצוץ מלח ים, לטעם
אופן הכנת בראוניז שוקולד:
רגע לפני: 30 דקות עבודה, רכיבים פשוטים ויש לכם קינוח פרווה מושלם לשבת: מתכון לבראוניז שוקולד עם ציפוי שוקולד מפנק, ריבועים קטנים של אושר שיתחסלו ברגע שיגיעו לשולחן. הכפילו כמויות.
• מרפדים בנייר אפייה תבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ.
• קוצצים לחתיכות קטנות את התמרים.
• במעבד מזון, טוחנים את שיבולת השועל למרקם דק, אך משאירים כמה גרגרים בשלמותם, לחספוס קל.
• מוסיפים למעבד המזון את התמרים, הקקאו, תמצית הווניל ומלח הים, עד לקבלת תערובת אחידה.
• בשלב זה, מומלץ ללבוש כפפות חד פעמיות, ולשטח בשכבה שווה את התערובת בתבנית (הכפפות חוסכות הרבה לכלוך). בעזרת גב של כף גדולה, מיישרים ומחליקים את התערובת.
• מפזרים מעל את שבבי השוקולד, ובעזרת אותו כף, 'מוחצים' אותם לתוך התערובת.
• מעבירים את התבנית להקפאה למשך 10 דקות.
הכנת ציפוי השוקולד:
• יוצקים את שמן הקוקוס/חמניות לקערת ערבוב, ומוסיפים את אבקת הקקאו, המייפל, תמצית הווניל ומעט מלח ים ומקציפים לתערובת חלקה.
• מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל את הציפוי באופן שווה.
• מחזירים את התבנית למקפיא, למשך 20 דקות לפחות, לגיבוש מלא של הבראוניז.
אופן ההגשה: כדי שהציפוי לא יימס, הבראוניז חייבים להישאר בהקפאה. מוציאים אותם 30 דקות לפני ההגשה, שוטפים סכין במים חמים או משפשפים את הסכין במגבת וחותכים בזהירות לריבועים שווים.