רכיבים
- 15 ריבועי בצק עלים בגודל שווה
- 7 אפרסקים
- 5 כפות סוכר
- 1 כוס שקדים מולבנים טחונים
- 1 חלמון
- 50 גרם מרגרינה
- 1 כף תמצית וניל איכותית
אופן הכנת טארט אפרסקים:
רגע לפני: למה אנחנו אוהבים את הטארט הזה? כי אין לו דרישות נוקשות והמרכיבים שלו זמינים ולא יומרניים. התוצאה: קינוח אישי יפה ומרשים שלא באמת התאמצתם לעבוד עליו. מתכון למאפה בצק עלים ואפרסקים אישי.
• מפשירים את בצק העלים, וחותכים 15 ריבועים בגודל 7X7 ס"מ.
• מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• פורסים את האפרסקים לחצאי עיגולים דקים.
• ממיסים את המרגרינה, ומערבבים בקערה יחד עם השקדים הטחונים, החלמון, הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קרם אחיד.
• מעבירים את ריבועי הבצק לתבנית, מורחים על כל ריבוע מקרם השקדים, ומעל מסדרים בצורה נאה מספר פרוסות אפרסקים.
• אופים במשך 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.
• מגישים בטמפרטורת החדר.