רכיבים
- 1/3 1 כוסות שמנת מתוקה או קצפת צמחית
- 3 כפות דבש
- 3/4 כפית תמצית וניל
- קמצוץ מלח
אופן הכנת קציפת דבש:
רגע לפני: אחרי שמכינים קצפת תוצרת בית, מבינים כמה זה עדיף על פני התחליפים עשירי הכימיקלים מהסופר. והנה אחת כזו, שהכי טעים להמתיק עם דבש - כדי שהשנה החדשה תהיה טובה ומתוקה מתוקה, מינוס קלוריות מיותרות מסוכר מעובד.
• בקערת מיקסר חשמלי, מקציפים את השמנת או הקצפת על מהירות בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות, עד לקבלת קצפת אוורירית ורכה.
• מוסיפים את הדבש, וממשיכים להקציף במשך 1-2 דקות, עד שהקצפת מתקשה ומתייצבת. לקראת סיום ההקצפה, מוסיפים את תמצית הווניל והמלח.
אופן ההגשה: ובכן, מדובר בקצפת גמישה מאוד שאפשר להגיש עם כל קינוח כמעט. לזלף מעל כדור גלידה או כוס קפה, כמילוי לבצק עלים אפוי או קלתית פאי, לצד ריבוע בראוניז או פרוסות של פירות העונה ואפילו לאכול ככה מהקערה.