רכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם מחמאה
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח תופח
- 1/4 כוס סוכר
אופן הכנת סופלה שוקולד:
רגע לפני: סופלה שוקולד הוא קינוח מאתגר. קל להכין את הבלילה, אך שלב התנור הקריטי לא תמיד מצליח. מתכון נהדר להכנת סופלה שוקולד חם ואיכותי. לא תרגישו שהוא בכלל פרווה.
• מתכון ל-4 סופלה גבוהים או 6 סופלה נמוכים.
• שוברים גס את השוקולד וחותכים לקוביות את המחמאה. מרתיחים סיר מלא מים ועליו מניחים סיר נוסף או קערת זכוכית ובה ממיסים את השוקולד והמחמאה (שיטת בן מארי).
• בקערה נפרדת טורפים את הביצים יחד עם הקמח והסוכר, בעזרת מטרפה ידנית או מזלג, עד לקבלת תערובת תפוחה.
• מאחדים בזהירות את תערובת הביצים עם השוקולד, תוך ערבוב מתמיד של הביצים. חשוב לערבב, כיוון שהשוקולד החם עלול לבשל את הביצים ולהפוך אותם לחביתה...
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• משמנים קלות תבניות אישיות ויוצקים לתוכן את הבלילה. כדאי להיעזר בשק זילוף או שקית עם חור בקצה, וכך למנוע לכלוך דביק מיותר.
• מכניסים לאפייה את התבניות למשך 10 דקות, ואף פחות מכך. הסופלה צריך להיות אפוי בשוליים ובמרכז עוד צריך לרטוט נוזל שוקולדי רך.
• מגישים חם, ניתן לפדר באבקת סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!