רכיבים
- נתח פרנץ' רוסט שלם עם רשת מרשת קצביות 'וול דאן'
- 7-8 שיני שום
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 3 כפות שמן זית
- 3-4 כפות סילאן תפוזים של 'וול דאן'
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון גס
- 1 כף תבלין על האש של 'וול דאן'
- 8-10 תפוחי אדמה קטנים, לא מקולפים ושטופים היטב
- 3 גזרים ב-3 צבעים שונים, מקולפים וחצויים לשניים
- 1 שורש סלרי, מקולף וחצוי לשניים
- 1 שורש כוסברה, מקולף וחצוי לשניים
אופן ההכנה:
כשרציתי להכין פרוסות בשר חגיגיות לשבת ולפורים שמתקרב, הקצב של 'וול דאן' המליץ לי מיד על נתח "פרנץ' רוסט" שידוע גם כ"לב הצוואר". הנתח עבר קיצוב מקצועי ברמה גבוהה ומגיע מוכן בתוך רשת, מה שמכין אותו בקלות לאפייה בתנור. הנתח עטוף במעט שומן ובזמן האפייה הארוכה, השומן חודר פנימה ומעניק לבשר אקסטרה עסיסיות.
רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעמו של הבשר: חוויית גורמה בארוחה ביתית. לתוצאה מושלמת, תיבלתי את התבשיל בתבלינים מסדרת תבליני ורטבי הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.
באתר הבית של וול דאן תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות
רשת קצביות וול דאן עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:
ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335
רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833
בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350
צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155
וואטסאפ:
ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979
קדימה, למתכון:
צפו באופן ההכנה:
1. בעזרת סכין חדה, חורצים חריצים בנתח הבשר ונועצים בתוכם את שיני השום.
2. בקערה קטנה, מערבבים היטב מיץ תפוזים, שמן זית, סילאן תפוזים, מלח, פלפל שחור ותבלין על האש - עד לקבלת מרינדה אחידה. מורחים את הנתח במרינדה מכל הצדדים ומניחים אותו בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מפזרים את הירקות סביב הנתח, מכסים הכל בנייר אפייה ואז בנייר כסף ואוטמים היטב את הצדדים.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות במשך 30 דקות ואז מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים במשך 4-5 שעות נוספות.
אפשר להגיש את הבשר כשהוא מפורק לצד הרוטב והירקות, או להפוך אותו לרולדה חתוכה לפרוסות יפות באופן הבא:
5. לאחר האפייה, מצננים את הבשר לטמפרטורת החדר ואז עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות עד לילה שלם. לאחר הקירור, פורסים את הנתח, מחזירים לתבנית עם הרוטב והירקות ומחממים לפני ההגשה.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!
מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.
חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!