לעוף:
- 500 גרם פרגיות או חזה עוף ללא עור וללא עצמות
- 3/4 כוס שמן זית
- 10 שיני שום, קצוצות
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 1 כפית תימין מיובש
- 2 כפית פפריקה
- 1 כף חומץ בן יין אדום
- מיץ מלימון אחד סחוט היטב
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
לירקות:
- 1 פלפל ירוק
- 1 פלפל אדום
- 1 קישוא
- 1 בצל גדול
- 1/2 כוס שמן זית
- 10 שיני שום, קצוצות
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 1 כפית תימין מיובש
- 2 כפית פפריקה
- 1 כף חומץ יין אדום
- מיץ מלימון אחד סחוט היטב
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. חותכים את העופות לקוביות בגודל 2.5 ס"מ. מניחים אותן בקערה, מוסיפים את שאר רכיבי התיבול לעוף, מערבבים היטב, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3-5 שעות.
2. חותכים את הפלפלים והבצל לריבועים בגודל 2.5 ס"מ ופורסים את הקישוא לעיגולים. מניחים את הירקות בקערה, מוסיפים את התיבול לירקות ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות.
3. משפדים את העופות והירקות על שיפודים, מברישים במעט שמן זית פלנצ'ה או מנגל וצולים את השיפודים על חום גבוה במשך 2 דקות מכל צד. אחרי שהופכים את השיפודים, מברישים אותם במרינדה שנותרה. מנמיכים את החום וצולים במשך 10-15 דקות עד שהעופות מוכנים.