זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 4 משולשי עוף גדולים
- 3 גזרים, פרוסים דק
- חופן צנוניות, חצויות לשניים
- 350 גרם אספרגוס, חתוך
- 4 שיני שום, פרוסות או קצוצות
- 1 לימון, חצוי ופרוס
- 1 כף טרגון טרי קצוץ
- 2 כפות גדושות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/2 1 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס יין לבן / ציר ירקות / ציר עוף
- צרור שמיר טרי, קצוץ גס
אופן ההכנה:
1. מניחים את נתחי העוף בצלחת או בקערה. בכלי קטן, מערבבים שום, 1/2 כף שמן זית, טרגון, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור ומורחים ומעסים בידיים את התערובת על העופות מכל הצדדים. מכסים את העופות ומעבירים למקרר למשך 2-4 שעות.
2. מניחים על אש בינונית-גבוהה סיר גדול או מחבת גדולה ומעט עמוקה שמתאימים גם לאפייה בתנור (אם אין לכם סיר או מחבת שמתאימים גם לתנור, תעבירו בהמשך את תכולתם לתבנית). מחממים כף שמן זית וכשהשמן חם מאוד, מוסיפים את משולשי העוף כשהעור כלפי מטה. צורבים אותם ללא הפרעה במשך 3-5 דקות או עד שהעור שחום ופריך.
3. הופכים את נתחי העוף ומבשלים אותם במשך 1-2 דקות נוספות. אם הסיר גדול מספיק, מסיטים הצידה את נתחי העוף. אם הוא קטן, מוציאים אותם לצלחת ומוסיפים במקום שהתפנה את הגזרים והצנוניות. מטגנים אותם במשך 1-2 דקות, מערבבים פנימה את האספרגוס ומבשלים עוד דקה.
אם אין לכם סיר או מחבת שמתאימים גם לתנור - זה השלב להעביר את תכולתם לתבנית:
4. מצפים את הירקות בנוזלים שבסיר ומחזירים או מסדרים את נתחי העוף כך שהירקות מקיפים אותם. יוצקים מעל את היין הלבן או הציר (או שילוב של השניים), מסדרים עליהם את פרוסות הלימון וסוחטים מעל מעט מהלימון ומפזרים בין העופות והירקות מהשמיר הקצוץ. מתבלים בעוד קצת מלח ופלפל שחור.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהעופות מבושלים היטב והירקות רכים. מוציאים מהתנור, מבשלים בעוד קצת מלח ופלפל שחור, ממתינים 10-15 דקות ומגישים.