![גולאש בשר וירקות שורש עם יין אדום](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2020/12/31/2ce0bed0-01cb-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h441_w671.jpg)
![גולאש בשר וירקות שורש עם יין אדום](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2020/12/31/2ce0bed0-01cb-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h441_w671.jpg)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 4 כפות שמן
- 1.5-2 ק"ג בשר לגולאש, חתוך לקוביות
- 10 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים וחתוכים לרבעים
- 3 בצלים, מקולפים וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות
- 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות
- 4 זוקיני או קישואים בהירים, מקולפים וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות
- 1 ראש שום, מפורק לשיניים מקולפות ושלמות
- מלח
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות יין אדום חצי יבש
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן עד להזהבה.
2. מוסיפים לסיר את הבצלים, הזוקיני, הגזרים ותפוחי האדמה. ומערבבים ומטגנים הכל יחד במשך 5-7 דקות.
3. מוסיפים לסיר את שיני השום בשלמותן, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור, יוצקים על הכל את היין ומערבבים בעדינות.
4. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שהירקות רכים והנוזלים מצטמצמים.