לכבוד שבת

מתכון לפסטרמה הודו ביתית טעימה במיוחד

מורן פינטו עם מתכון לפסטרמת הודו רכה, עסיסית וטעימה במיוחד שכל אחד יכול להכין בבית, ללא חומרים מיותרים. נהדר להגיש בשבת בבוקר, פרוסה דק עם חרדל וחמוצים וכמובן שהשאריות -בהנחה שיהיו כאלה- יכולות להפוך לסנדוויץ' משובח (מתכונים לשבת, אוכל)

פסטרמה הודו ביתית (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 חזה הודו נקבה, מופשר

למשרה:

  • 2 כפות חרדל חלק
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף דבש
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל מרכיבי המשרה עד לקבלת רוטב אחיד.

2. מורחים את חזה ההודו במשרה מכל הצדדים, מניחים את הנתח בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות.

3. מעבירים את הנתח לתבנית, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.

4. לאחר האפייה, מעבירים את הנתח לקרש חיתוך לצינון. פורסים לפרוסות דקות לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
מכינים מישרה המורכבת מ 3 כוסות מים 2 כפות מלח גס 3 כפות סוכר 2 עלה דפנה 10 גרגירי פלפל אנגלי. מרתיחים ומצננים. מכניסים את הנתח לכלי ומכסים במישרה ל4 עד 5 ימים בכלי אטום במקרר. הנתח יהיה עסיסי פי כמה לאחר הצליה
2
אפשר גם חזה עוף?
1
יוצא יבש ולא עסיסי. אותו מתכון לקחת את חזה ההודו ולהכניס למשרה למשך יום שלם במקרר כשכל החזה מכוסהת ואז לקחת ולאפותץ
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות