רכיבים
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית, מחולקות
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 900 גרם ירכי עוף, עם עור
- מלח גס
- פלפל שחור
- 1 קישוא גדול, חתוך לקוביות
- 200 גרם עגבניות שרי, חצויות
- מעט בזיליקום טרי, קצוץ דק - להגשה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את רבע כוס שמן זית, החומץ והחרדל. מוסיפים פנימה את ירכי העוף ומקפיצים לכיסוי. מכסים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות או עד 4 שעות.
2. מחממים תנור ל-220 מעלות. במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את 2 כפות השמן שנותרו. מנערים את עודפי המרינדה מהעוף ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את העוף למחבת, כשהעור כלפי מטה - ומבשלים עד שהוא נצרב ומקבל גוון זהוב, במשך כ-6 דקות. הופכים את העוף ומבשלים עד שהוא נצרב בצד השני, במשך כ-6 דקות.
3. מפזרים את העגבניות והקישואים סביב העוף. מתבלים את הירקות במלח ופלפל, מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהעוף מבושל, במשך כ-15 דקות נוספות.
מקשטים בבזיליקום ומגישים.