רכיבים
לבשר:
- נתח בשר מס' 8 או 5
- 2 בצלים, חתוכים לקוביות
- צרור עלי סלרי
- צרור עלי פטרוזיליה
לתבשיל:
- כ-25 יחידות בטטה קסביה (ארטישוק ירושלמי)
- 8 שיני שום, חצויות ל-2
- שמן זית
- פטרוזיליה קצוצה
- כורכום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 לימון
אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר עם מים רותחים את הבשר, הבצל, הסלרי והפטרוזיליה ומבשלים במשך שעתיים. מצננים וחותכים את הבשר לקוביות ושומרים את הציר.
2. מקלפים את הבטטות ומשרים אותן במים עם לימון, במשך 15 דקות.
3. בסיר רחב, מטגנים בשמן זית את קוביות הבשר, מוסיפים את הבטטות, הפטרוזיליה ושיני השום וממשיכים בטיגון 7 דקות נוספות.
4. מוסיפים את התבלינים ומים עד לכיסוי מלא ועוד מעט.
5. מבשלים על אש גבוהה במשך 20 דקות ומנמיכים. מבשלים כשהסיר מכוסה עוד שעתיים-שעתיים וחצי (בודקים שהבשר והבטטות רכים).
6. פותחים את הסיר.
7. מערבבים בכוס 4 כפות שמן זית, כפית כורכום, מעט פטרוזיליה קצוצה ומפזרים מעל.
8. ממשיכים בבישול כשהסיר פתוח, עד שהמים מצטמצמים והרוטב סמיך.