רכיבים
- 10 שיני שום, קצוצות גס
- 4 פלפל צ'ילי ירוק חריף, עם זרעים, פרוס דק
- 9 ס"מ ג'ינג'ר, קלוף ומגורר דק
- 1/2 כוס + 3 כפות רוטב סויה
- 1/4 כוס חומץ סיידר תפוחים
- 1 כוס שמן זית
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף מלח גס
- 2 לימונים, פרוסים בקליפתם (שוטפים היטב את הקליפה)
- 6 גבעולי תימין
- 8 פרגיות (כ-1/2 1 ק"ג)
אופן הכנת עוף אפוי במרינדה פיקנטית:
1. בקערה בינונית, מערבבים יחד את השום, הצ'ילי, הג'ינג'ר, שמן הזית, רוטב הסויה, החומץ, הסוכר והמלח, עד שהסוכר והמלח נמסים. מוסיפים את פרוסות הלימון וגבעולי התימין, ויוצקים את המרינדה לשקית ניילון גדולה שניתן לאטום (מומלץ - שקית זיפלוק).
2. מוסיפים את הפרגיות לשקית, ומשפשפים מבחוץ בידיים, כדי שהמרינדה תצפה היטב את העוף. מעבירים למקרר למשך 12 שעות לפחות.
3. מחממים את התנור ל-230 מעלות, מסירים את הפרגיות מהמרינדה ומנערים להסרת העודפים שנדבקו לעוף. מסדרים את הפרגיות בתבנית כשהעור כלפי מעלה, ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהעופות מקבלים גוון שחום יפה ומדחום שננעץ בחלק העבה של הפרגיות מסמן 75 מעלות.
מגישים חם עם פלחי לימון לסחיטה מעל.