רכיבים
- 4 פרגיות עוף עם העור (ירך ושוק ללא עצם)
- 1 בצל בינוני
- 1/3 כוס שמן זית
- קורט פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן הכנת סטייק פרגיות צלוי במחבת:
רגע לפני: פרגיות הן אחד הנתחים היותר אהובים במטבח הישראלי. מתכון להכנת סטייק פרגיות צלוי במחבת עם שמן זית ובצל. הפרגיות הן נתח עסיסי ולכן מתאים מאוד לצלייה, וניתן להכין גם רגע לפני שבת.
• מערבבים בקערה את שמן הזית, הפפריקה, המלח והפלפל ומעסים בנוזל המשרה את הפרגיות. מעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות ואפשר גם במשך לילה שלם.
• חותכים את הבצל לקוביות בינוניות ומטגנים במחבת עד להזהבה. מוציאים לכלי נפרד.
• מוציאים את הפרגיות מהמקרר, שיגיעו לטמפרטורת חום החדר.
• מלהיטים מחבת כבדה על האש הגבוהה ביותר. לאחר 2 דקות כשהמחבת רותחת מטגנים בה את הפרגיות במשך 2 דקות לפחות מכל צד, עד שהן משחימות. מומלץ להשתמש במכסה רשת.
• מחממים מעט את הבצל המטוגן בסיר, מניחים עליו את הפרגיות ומבשלים על אש קטנה במשך כשעה.
• בערב שבת, מניחים על הפלטה את הסיר עם הבצל ופרגיות הצלויות ועד הסעודה הסטייקים יהיו מוכנים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!