בחג השבועות, בו נוהגים להרבות באכילת מאכלי חלב, אחד המאכלים הפופולריים הוא הבלינצ'ס ממולא במעדני חלב, אך שפית הבית של "כיכר השבת" מורן פינטו מצליחה שוב להפתיע ומגישה מתכון טעים במיוחד - לזניית בלינצ'סים במילוי כבד/
לבלינצ'ס
- 2 כוסות קמח
- 3 כוסות מים
- מלח
- 4 ביצים
למלית:
- 400 גרם כבד צלוי
- 3 בצלים לבנים פרוסים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף סוכר
- חופן אגוזי מלך קצוצים גס
- 5 ענפי בצל ירוק
לזניית בלינצ'סים במילוי כבד - אופן ההכנה:
לבלינצ'ס
- מערבבים את כל החומרים יחד היטב, עד קבלת בלילה סמיכה במעט.
- מחממים מחבת טפלון בקוטר 22"
- בעזרת מצקת יוצקים במחבת
- מזיזים עם הידית את המחבת שהבלילה תכסה את פני המחבת.
- מטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
- מניחים בצלחת.
למלית
- פורסים את הבצל לרצועות לא מידי דקות
- מחממים מחבת גדולה עם שמן ומטגנים בה את הבצל עד הזהבה.
- קוצצים גס בעזרת סכין את הכבד
- מוסיפים למחבת, ומתבלים במלח פלפל וסוכר ואז את האגוזים.
- מערבבים היטב יחד ומכבים את האש.
- מעל מפזרים את הבצל ירוק כשהוא קצוץ דק
הרכבת הלזנייה:
- בצלחת גדולה מנחים עלה של בלינצ'ס ומעליו שכבה של כבד, ומעליו עוד שכבה של בלינצ'ס וכבד ככה עד קבלת לזנייה עגולה וגבוהה.
- למעלה שופכים רוטב פטריות חם
- חותכים למשולשים ומגישים לאורחים