זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקשה
בשרי
רכיבים
- 8 תפוחי אדמה גדולים מבושלים במים עד ריכוך מלא
- מלח
- פלפל לבן
- מעט שמן
- 300 גר׳ בשר כבש טחון
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
- 300 גר׳ בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 5 שיני שום כתושות
- 1/2 צרור פיטרוזליה
- פלפל שחור
- מעט קינמון
- 4 כפות שמן
- 5 כפות קמח תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק.
מתבלים ומערבבים עם השמן.
אם תפוחי האדמה מזן יבש מעט אז ניתן להוסיף מים מהבישול.
למלית:
במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים בו עד הזהבה טובה את הבצל.
מוסיפים את הבשרים הטחונים ומערבבים כל הזמן בזערת כף עץ.
כך שהבשר יתפורר ולא ישאר גוש אחד.
מוסיפים אגוזים ותיבול ומכבים.
מניחים בצד להתקרר ואז מוסיפים את הפיטרוזליה ומערבבים יחד.
ביד לוקחים כמות מהפירה בגודל כדור קטן פותחים וממלאים בבשר ( כמו בקובה)
מגלגלים היטב שלא יפתח.
מגלגלים כל כדור בשמח תפוחי אדמה.
מטגנים בשמן עמוק או שמועכים מעט ומטגנים במחבת משני הצדדים.