בפסק דין תקדימי קבעה שופטת בית משפט השלום בתל אביב חנה ינון כי חברת גוגל איננה אחראית לתוצאות החיפוש שמציע אלגוריתם החיפוש שלה לגולשים. זאת בניגוד לפסיקה הזכורה של בית המשפט הגבוה לצדק באירופה שקבע את "הזכות להישכח" והכריח את גוגל למחוק אלפי תוצאות מתוצאות החיפוש.
בתביעה שהגיש עורך הדין עמי סביר נגד שאול בר נוי וגוגל, טען כי בעבר ייצג עורך דין בהליכים משפטיים,כשעשה זאת מטעם לשכת עורכי הדין. אך בחיפוש שמו בגוגל, מופיע בתוצאות הראשונות עמוד בשם "הינו עורך דין, אשר הורשע בחמש פרשיות שונות".
בתביעה שהגיש נגד מפעיל ובעל האתר, אך גם נגד גוגל, טען להוצאת לשון הרע בשל העובדה שמשתמע מתוצאות החיפוש כי הינו עורך דין אשר הורשע בעבר 5 פעמים. הוא תבע את שאול בר נוי ואת חברת גוגל בסכום של 200,000 שקלים.
השופטת כאמור דחתה את התביעה נגד גוגל, למרות שהסכימה כי מהדברים עולה משמעות בעייתית. היא קיבלה את טענת גוגל כי החברה איננה אחראית על התוצאות, משום שמנוע החיפוש של החברה בסך הכל מציג את תוכן הפרסום של צד שלישי. לטענת השופטת טובת הכלל עולה על טובת הפרט, ולא ניתן לקבוע כי כל אימת שאדם לא יחפוץ ששמו יופיע בתוצאות החיפוש של גוגל, הוא יוכל לתבוע את החברה.
לדברי השופטת "קבלת תביעת התובע לא רק שתוביל לאקפט מצנן שיעמיד בסכנה את קיומו של כל מנוע חיפוש - שהוא שירות חיוני לציבור בתקופתנו אלא תקעקע לחלוטין את כל יסודות השירות החיוני של מנוע החיפוש"
כאמור, לפני מספר חודשים קבע בית המשפט האירופאי הגבוה לצדק בפסיקה תקדימית ומעוררת מחלוקת את "הזכות להישכח". בעקבות טענת אזרח ספרד שטען כי מנוע החיפוש מציג תוצאות ישנות שאינן רלוונטיות עוד, הכריח בית המשפט את גוגל למחוק את תוצאת החיפוש, משום שסבר כי הזכות לפרטיות גוברת על חופש המידע. מה שהוביל לגל של עשרות אלפי בקשות למחיקת תוצאות חיפוש מגוגל.