יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין ביקש לעדכן את סמל המנורה של הכנסת, אך כבר יש מי שמותח ביקורת.
אדלשטיין קרא לסטודנטים מכל רחבי הארץ להציע אלטרנטיבות עבור לוגו חדש למשכן הכנסת, במקום סמל המנורה הקיים, במטרה לבדל את הכנסת משאר משרדי הממשלה שגם עושים בו שימוש.
אולם עצומה ציבורית המופצת ברשת מתנגדת נמרצות למהלך ויו"ר המועצה לקידום ערכי המורשת הישראלית, דייויד סלע כתב בה: "אנו, החתומים מטה, מזועזעים מהחלטתך להחליף את סמל המדינה המשמש במשך עשרות שנים כסמלה של הכנסת, בסמל חדשני בעל עיצוב עכשווי".
חובבי הנוסטלגיה מזועזעים מכוונת אדלשטיין לוותר על הסמל המיתולוגי של הכנסת, אותו יצרו האחים גבריאל ומקסים שמיר ודורשים בתוקף מאדלשטיין לחזור בו מהתחרות.
אולם בכנסת לא נבהלים וממהרים להבהיר כי הסמל הוותיק של המנורה ישובץ לצד הסמל החדש שיבחר, בכל נייר רשמי של הכנסת ובאתר המשכן. למעשה, אומרים בכנסת, זו ההנחיה שניתנה מראש לסטודנטים ובמסגרת התחרות, עליהם להציג את הסמלים שעיצבו על נייר מכתבים, כרטיס ביקור ועמוד אינטרנט, לצד הסמל הקודם.
לדברי יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, "סמל המנורה וענפי הזית משמש כחותם הזהות היהודית של עם ישראל בארצו. סמל זה, יחד עם הדגל וההמנון, משמש כאחד מסמלי השלטון המובהקים והינו מרכיב עיקרי בחוסן הלאומי של מדינת ישראל. לעניות דעתנו, סמל המדינה כסמל הכנסת אינו בר חלוף ואין הוא ניתן להחלפה, המרה או התאמה לרוחות עיצוב חדשניות ומודרניות כלשהן".
אדלשטיין הסביר כי "השפה העיצובית אמורה לבטא באמצעים גרפיים את ייחודה של הכנסת בציבור הישראלי, ואת הרלוונטיות של הפרלמנט בישראל, הכנסת, לכל אזרח במדינה". כך, נדרשו הסטודנטים לבטא בעיצוב את "אישיותה של הכנסת", הכוללת אלמנטים של כבוד, סמכותיות, פטריוטיות ופתיחות להכלת מגוון רחב של עמדות ודעות.
הסטודנטים שמשתתפים בתחרות הוזמנו לשלושה ימים פתוחים במשכן, כדי להתרשם מפעילות המקום ולקבל השראה. בשבוע שעבר נבחרו על ידי ועדת מומחים חמש עבודות לעלות לשלב הגמר. שלוש מהן מתמקדות במבנה הכנסת העשוי בקווים עדכניים, ושתיים אחרות מתארות דווקא את ספסלי מליאת הכנסת.
הכנסת מזמינה אתכם להצביע בעד הלוגו האהוב עליכם באתר הכנסת, לקראת ההכרזה על הזוכה בסוף החודש הנוכחי.