רכיבים
- 1 כוס קמח לבן, מנופה
- ½1 כוסות פירורי לחם פנקו
- ½2 כוסות ריזוטו מבושל, קר לגמרי
- 10 קוביות גבינת מוצרלה
- 1/3 כוס אפונה קפואה
- שמן לטיגון
- רוטב עגבניות טרי, להגשה
אופן ההכנה:
1. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מניחים את הקמח, פירורי הלחם וחצי כוס מים בשלוש קערות קטנות נפרדות.
3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהריזוטו כדורים עגולים, תוחבים במרכז כל אחד קוביית מוצרלה וכמה אפונים. מניחים את הכדורים על אחת מתבניות המוכנות.
4. עובדים בזה אחר זה, מגלגלים במהירות כל כדור בקמח, טובלים במים ואז מגלגלים בפירורי הלחם, תוך הקפדה על ציפוי מלא של כל כדור. מגלגלים שוב בקמח, מנערים את העודפים ומניחים על תבנית האפייה השנייה. כשכל הכדורים מוכנים, מצננים במשך 30 דקות או במשך לילה שלם.
5. מחממים 2 סנטימטרים של שמן בסיר רחב על אש בינונית-גבוהה. משתמשים במדחום לטיגון עמוק כדי להביא את השמן ל-190 מעלות ואז מוסיפים את הכדורים, 3 או 4 בכל פעם. מטגנים, הופכים בתדירות גבוהה, עד להזהבה מלאה, במשך כ-4 דקות. מעבירים לרשת התנור המונחת מעל תבנית, כדי לשמור על הכדורים פריכים; שומרים על חום התנור כשמטגנים בקבוצות. מגישים מיד עם רוטב העגבניות.