רכיבים
- 1 שורש סלרי גדול, קלוף
- 4 תפוחי אדמה לבנים גדולים, קלופים
- 1/2 בצל צהוב קטן, קלוף וקצוץ דק
- 1/2 כוס קמח, מנופה
- 3 ביצים גדולות, טרופות קלות
- 6 כפות חמאה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. משתמשים בחורים הגדולים של פומפיה או במעבד מזון ומגרדים את שורש הסלרי ותפוחי האדמה. מעבירים לקערה.
2. מוסיפים את הבצל והקמח. מערבבים ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם.
3. מוסיפים פנימה את הביצים. התערובת תהיה רטובה למדי.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים 1 כף חמאה במחבת על אש בינונית-גבוהה.
5. מחלקים את תערובת הסלרי ל-6 חלקים שווים. כשהשמן חם, מכניסים מנה אחת למחבת ומורחים אותה באופן שווה ליצירת לביבה. מטגנים עד להזהבה מכל צד, 1-2 דקות לכל צד.
6. מוציאים את הלביבות עם מרית ומעבירים לתבנית שטוחה המרופדת בנייר אפייה. מכסים בנייר כסף ושומרים במקום חמים עד לסיום הטיגון.
7. אופים את הלביבות במשך 10 דקות עד לבישול תפוחי האדמה.