רכיבים
- 1/4 כוס גבינת פקורינו מגוררת דק
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
- 1 כף קורנפלור
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף פלפל שחור טחון גס
- 3 כפות חמאה ללא מלח מומסת
- 1 ק"ג תפוחי אדמה בקליפה זהובה דקה, פרוסים דק
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה, מערבבים יחד את הגבינות, הקורנפלור, המלח והפלפל השחור.
2. יוצקים כף חמאה מומסת למחבת ברזל יצוק בקוטר 23 ס"מ, ומטים את המחבת כך שהחמאה תכסה את כל התחתית.
3. מסדרים רבע מכמות פרוסות תפוחי האדמה במעגלים אחד על גבי השני.
4. מזלפים מעל 1 כפית של חמאה ומפזרים מעל באופן שווה 2 כפות מתערובת הגבינות והפלפל.
5. חוזרים על סעיפים 3-4 עד שתפוחי האדמה נגמרים. שומרים בצד 1 כף מתערובת הגבינות.
6. מכסים את המחבת בנייר כסף משומן קלות ומהדקים היטב את הקצוות. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 35 דקות. מסירים את נייר הכסף (שומרים אותו בצד) ואופים 25-30 דקות נוספות, עד לקבלת גוון שחום יפה.
7. מוציאים את הגרטן מהתנור, מכסים את המחבת בנייר הכסף ומועכים למטה את שכבות תפוחי האדמה. מחזירים לתנור כשהוא על מצב גריל ואופים עוד 2-3 דקות, כך שהחלק העליון יהיה שחום וקריספי.
8. לאחר האפייה, נותנים לגרטן לנוח במשך 10 דקות בתבנית, ורק אז הופכים אותו על צלחת. חותכים למשולשים, מפזרים מעל מתערובת הגבינות ששמרנו בצד ומגישים מיד.