רכיבים
- שמן לשימון התבנית
- 2 בטטות גדולות, קלופות ופרוסות דק
- 1 כף שמן זית
למילוי:
- 2 כפות שמן זית
- 2 כרישות, חצויות ופרוסות דק
- צרור גדול של עלי קייל / תרד קרועים גס
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 1 כוס גבינת 'טל העמק' מגוררת או גבינה קשה אחרת, מגוררת
- 5 ביצים גדולות
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות, ומשמנים קלות תבנית עגולה עם תחתית נשלפת בקוטר 23 ס"מ.
2. בקערה בינונית, מערבבים את הבטטות עם שמן הזית. בוחרים בפרוסות הבטטה הגדולות ביותר, חוצים אותן לשניים ומסדרים את החצאים בצמוד לדופן התבנית כשהחלק המעוגל פונה למעלה. עם שאר הפרוסות מרפדים את התבנית.
3. אופים במשך 18-20 דקות, עד שהבטטות מבושלות קלות.
4. במקביל, מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הכרישה ומאדים במשך 4 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הקייל / התרד ומאדים עוד 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
5. מוציאים את הבטטות מהתנור, ושופכים עליהן מחצית מכמות הגבינה המגוררת. מעל, מורחים את תערובת הכרישה והקייל בשכבה אחת.
6. בקערה בינונית, טורפים את הביצים עם השמנת ואגוז המוסקט; מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ויוצקים את התערובת על תכולת התבנית. לסיום, מפזרים על הכל את הגבינה הנותרת.
7. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהקיש מתייצב. מגישים מיד, חם, וניתן לשמור במקרר עטוף בניילון נצמד עד יומיים.