רכיבים
- 8 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים דק לעובי 0.5 ס"מ
- 3 חבילות עלי תרד או עלי בייבי תרד, קצוצים
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 100 גרם חמאה
- 5 שיני שום, כתושות
- 1 כוס חלב
- פרמזן מפוררת (אופציונלי)
אופן הכנת לזניה תפוחי אדמה ותרד ברוטב שמנת:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. בסיר, ממיסים את החמאה ומטגנים בה את השום במשך דקה אחת בלבד. מוסיפים את השמנת והחלב, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים יחד במשך 6-7 דקות על אש בינונית, עד שהרוטב מסמיך.
3. מרפדים תבנית פיירקס בחצי מכמות עלי התרד הקצוצים, מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומסדרים מעל מחצית מכמות תפוחי האדמה.
4. יוצקים מחצית מכמות רוטב השמנת על תפוחי האדמה, מסדרים מעל את המחצית השנייה של עלי התרד ולבסוף שכבה של תפוחי האדמה הנותרים.
5. יוצקים על הכל את המחצית השנייה של רוטב השמנת, מפזרים מעל בנדיבות פרמזן מפוררת ואופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות. מגישים חם עם פרמזן מפוררת מעל.