זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 4 בטטות
- 5 ביצים
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה / קמח לבן
- 8 גבעולי בצל ירוק
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מרגרינה / חמאה לשימון התבנית
אופן הכנת פשטידת בטטות ושמנת:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. מבשלים את הבטטות בסיר מלא מים, עד לריכוך. מקלפים ומועכים למחית.
3. טורפים את הביצים וקוצצים דק את הבצל הירוק.
4. מערבבים בקערה לתערובת אחידה את מחית הבטטות, השמנת, הביצים הטרופות, הבצל הירוק, הקמח והפפריקה המתוקה.
5. משמנים במרגרינה או חמאה תבנית מלבנית או 2 תבניות אינגליש קייק, ומעבירים לתוכה את התערובת.
6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 45 דקות, עד שהפשטידה תתייצב ותזהיב. מוציאים, מניחים לצינון של 10 דקות, פורסים ומגישים עם סלט ירקות טרי.