רכיבים
- 1 כוס קמח
- 1/2 חבילת חמאה
- 1 ביצה
- 2 כפות מים
- קורט מלח
- למלית:
- 3 בצלים גדולים
- 2 בצלים סגולים בינוניים
- 4-5 גבעולי בצל ירוק
- 2 ביצים
- מיכל שמנת מתוקה
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן הכנת קיש בצל וגבינות:
רגע לפני: הוא טעים, מרשים, ובעיקר דורש מעט מאוד מאמץ: מתכון לקיש בצל עשוי בצק פריך במרקם חמאתי ומילוי נהדר של בצל וגבינות שיעשה לכם טוב על הלב.
• מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק: הקמח, החמאה, הביצה, המים וקורט מלח. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף קמח בהדרגה. לאחר שהבצק מוכן, מניחים אותו במקרר למשך 30 דקות.
• מחממים תנור על חום בינוני של 180 מעלות.
• במקביל, חותכים את הבצלים (הלבנים והסגולים) לטבעות, ואת הבצל הירוק פורסים לעיגולים.
• מחממים שמן במחבת רחבה, ומטגנים בה את טבעות הבצל הלבן והסגול, עד להשחמה.
• לאחר שהבצל מוכן, ממתינים שיצטנן מעט ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת, עיגולי הבצל הירוק ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
• מוציאים את הבצק מהמקרר, ומשטחים אותו באופן אחיד על גבי תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ.
• יוצקים על בצק הפאי את בלילת הבצל, ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, במשך 35 עד להתייצבות הקיש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!