רכיבים
- 1/2 חבילת פסטה (עדיף מסוג קרניים בינוניות)
- 1 כוס חלב
- 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 2 ביצים
- 1 כף קמח
- 1 כף חמאה
- 1 כפית מלח
- 5 שיני שום
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
רגע לפני: המתכון שלפניכם מתאים (כמעט) לכל יום, בהנחה שאתם לא בשריים. "מזון הנחמה" הפופולרי של האמריקנים הוא פסטה מבושלת עטופה ברוטב קרמי של גבינות, ובשמו המקוצר: "מקרוני אנד צ'יז" - Macaroni and Cheese, שגם הוא זוכה לקיצור: "מק אנד צ'יז".
• מרתיחים מים בסיר גדול, וכאשר הם מגיעים לנקודת רתיחה, מוסיפים את הפסטה עם כפית מלח ומבשלים את הפסטה לפי מספר הדקות הרשום על האריזה. ליתר ביטחון, שולים מהסיר חתיכת פסטה אחת, ובודקים את מידת הרכות שלה. אם צריך, מבשלים במשך דקה או שתיים נוספות.
• מסירים את הפסטה מהאש, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, לא שוטפים! ומניחים בצד.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• כותשים את שיני השום.
• ממסים את החמאה בסיר על אש נמוכה, מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה.
• מוסיפים לסיר את החלב בהדרגה, כ-1/4 כוס בכל פעם, ובוחשים היטב עד שהנוזל הופך לרוטב סמיך.
• מוסיפים את גבינת הקשקבל, ממתינים עד שהיא תימס לגמרי ומסירים את הסיר מהאש.
• מתבלים במלח, שום ופלפל, מערבבים וממתינים שהרוטב יצטנן מעט. בינתיים, קוצצים גס את אגוזי המלך.
• לאחר שהרוטב התקרר, מוסיפים האגוזים הקצוצים, הביצים והפסטה המבושלת, ומערבבים הכל יחדיו.
• יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20X20 ס"מ, ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!