רכיבים
- 2 חצילים בינוניים קלים
- 100 גרם קוביות גבינה בולגרית
- 1 כוס קמח
- 1 ביצה
- 1 גביע לבן קטן
- 1/2 קןפסאת קוטג'
- פלפל שחור
- מלח
אופן הכנת פשטידת חצילים קלויים וגבינה בולגרית:
רגע לפני: חצילים, קוטג' וקוביות גבינה בולגרית. זה כל מה שאתם צריכים בשביל פשטידה נהדרת בניחוח קלוי וטעם ים תיכוני מיוחד.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• פורסים את החצילים לפרוסות עגולות בעובי 1 ס"מ.
• מסדרים את פרוסות החצילים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מזלפים מעל מעט שמן זית ומכניסים לתנור לקלייה במשך כחצי שעה.
• מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את הביצה, גביע הלבן, קופסת הקוטג', המלח והפלפל ומערבבים היטב.
• מוסיפים לקערה את פרוסות החצילים הקלויות ובוללים היטב.
• מסדרים יפה את פרוסות החצילים בתבנית אפיה, קומה על גבי קומה, ובין כל קומה מניחים כמה כפות מהתערובת שבקערה. מפזרים מעל שכבות החצילים את קוביות הגבינה הבולגרית.
• מגביהים מעט את חום התנור ומכניסים את התבנית לאפיה במשך 20-30 דקות עד שפני הפשטידה מקבלים גוון שחום יפה.
אופן ההגשה: ממתינים עד שהפשטידה תצטנן ותתייצב, פורסים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!