רכיבים
- 800 גר' ברוקלי קפוא
- 5 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 בצל לבן גדול
- 3 כפות מיונז / 30 גר' חמאה
- 2 כפות שטוחות אבקת מרק
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/2 כפית מלח
- תוספת לגרסה החלבית: 1 קופסאת קוטג' 9%
- 2 כפיות שומשום / 1/2 כוס פירורי גבינה צהובה לפיזור
אופן ההכנה:
• מפשירים את הברוקולי.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• ממלאים שלושת רבעי סיר גדול במים ומרתיחים אותם.
• מוסיפים למים הרותחים את פרחי הברוקולי המופשרים, לחליטה של 4 דקות בלבד.
• מוציאים את הברוקולי מהמים, מעבירים למסננת, ומסננים היטב מהמים.
• מניחים את הברוקולי בקערת ערבוב גדולה.
• שוברים את הביצים לתוך הקערה.
• לגרסה החלבית: ממיסים את החמאה ומוסיפים לקערה. לפרווה: מוסיפים את המיונז.
• קוצצים דק את הבצל ומטגנים אותו קלות במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הבצל לקערה.
• מפזרים מעל את המלח, הפלפל הלבן ופירורי הלחם.
• מערבבים היטב את הכל יחד.
• לגרסה החלבית: בשלב הזה, מוסיפים את הקוטג' ומערבבים שוב.
• מעבירים את התערובת לתבנית אפיה, וכדי שהפשטידה תצא פוטוגנית ויפה, העמידו את פרחי הברוקולי כשהם פונים כלפי מעלה.
• לגרסה החלבית: מפזרים מעל את פירורי הגבינה הצהובה. לפרווה: מפזרים מעל השומשום.
• מכניסים לתנור למשך 40 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.