המצרכים לקיש בצל
לבסיס:
- 1 1/2 כוסות קמח
- 100 גר׳ חמאה
- מלח
- 1/4 כוס מים קרים
למלית:
- 6-8 בצל לבן פרוס דק
- 1/4 כוס יין לבן
- מלח
- פלפל לבן
- 50 גר׳ חמאה
- 3 ביצים
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- 2 כפות קמח
אופן ההכנה של קיש בצל
לבסיס:
- במעבד מזון מניחים הכל יחד ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.
- מגלגלים את הבצק לכדור ומצפים בניילון נצמד.
- מכניסים למקרר.
למלית:
- מחממים מחבת וממיסים את החמאה
- מוסיפים את הבצלים למחבת ומטגנים עד הזהבה קלה
- מוסיפים את היין ומבשלים עד שכמעט כולו מתאדה ונספג
- מעבירים לקערה
- ומוסיפים את שאר החומרים
- מניחים על הבצק ואופים