מתכון לפשטידת בטטה: הנה דרך מרעננת לחזור לשגרה לאחר הפסח: פשטידת בטטה מתקתקה שמתמסמסת בפה. תוסיפו לה שמנת חמוצה וחמאה וקיבלתם מעדן שלא מן העולם הזה. המתכון המלא.
מצרכים לפשטידת בטטה
4 בטטות
5ביצים טרופות
2 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות קמח תפוחי אדמה/קמח לבן
8 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מרגרינה/חמאה לשימון התבנית
אופן הכנת פשיטדת בטטה
מחממים תנור לחום בינוני, מבשלים את הבטטות במים מומלחים קלות עד לריכוך. קולפים, מעבירים לקערה ומועכים למחית. מוסיפים למחית הבטטות את יתרת החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.