מתכון למוס דבש נוגט ופירורים: השבוע נכין מתכון לקינוח, שעם דיוק והבנת התהליך תקבלו מוס מיוחד בשכבות.
הפירורים שיש פה יכולים לשמש כפירורים מעל גלידות ומוסים נוספים אפילו פחות מוצלחים.
הטיפול בדבש החם צריך עדינות, ואל תלחצו כשעיסת השוקולד נהיית סמיכה, בקיפול נכון עם הקצף היא תחזור להיות אוורירית ומהנה.
שבת מבורכת!!
מורן פינטו mpinto1@walla.com
מתכון למוס דבש נוגט ופירורים
מצרכים:
לפרורים:
50 גר' שקדים טחונים.
1/2 כוס סוכר חום / כהה.
1/2 מרגרינה.
1 כוס קמח.
אופן ההכנה: מערבבים הכול יחד לבצק ומשטחים על תבנית אפיה אופים במשך 20 דק' בכל 5 דק' לערבב לקבלת פרורים.
(לשכבה נוספת באמצע או למעלה ניתן לטחון במיקסר לפרורים חוליים)
למוס שוקולד:
2 מיכלי שמנת מתוקה פרווה.
3 חלמונים.
3 כפות סוכר.
3 כפות דבש.
350 גר' שוקולד מריר.
2 כפות ליקר שוקולד / ברנדי.
אופן ההכנה
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת כמעט יציבה, ושומרים במקרר.
מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר במהירות גבוהה ל-2 דקות, מרתיחים במחבת את הדבש עד כדי בעבוע. יוצקים את הדבש בזרם דק לחלמונים תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף כ- 10 דקות עד קבלת קצף סמיך ובהיר.
ממיסים את השוקולד ומערבבים לקצף החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה, טורפים לתוך את הליקר ומקפלים את הקצפת בהדרגה לתוך קצף השוקולד.
מזלפים בכוסות מעל הפירורים ומשהים במקרר ל4 שעות עדיף למשך הלילה.
למוס נוגט:
3/4 כוס נוגט.
1 שמנת מתוקה.
אופן ההכנה: מקציפים את השמנת ומקפלים פנימה את קרם הנוגט, מזלפים מעל מוס השוקולד ומחזירים להקפאה. (ניתן לפזר מעל הקרם פירורים טחונים במיקסר)