זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 100 גרם קמח תופח, מנופה
- 2 ביצים
- 400 מ"ל יוגורט סמיך (יווני)
- 2 שקיקי סוכר וניל
- 1/2 כפית תמצית וניל
- גרידה מ-1/2 לימון
- שמן - לטיגון
- 200 מ"ל שמנת חמוצה - להגשה
- ריבת דובדבנים - להגשה
אופן ההכנה:
1. מניחים את הקמח בקערה.
2. טורפים את הביצים, היוגורט, סוכר הווניל, תמצית הווניל וגרידת הלימון ומוסיפים לקמח, תוך כדי ערבוב, עד שהבלילה חלקה. מעבירים למקרר לחצי שעה.
3. מחממים מחבת עם מעט שמן. יוצקים פנימה מעט בלילה, בעזרת כף גדולה או מצקת קטנה, מטגנים מכל צד פעמיים, עד להזהבה יפה.
4. מגישים חם לצד השמנת החמוצה והריבה.