לקלתית:
- 2/3 כוס (93 גרם) קשיו גולמי
- 1/2 כוס (70 גרם) תמרים, קצוצים גס
- 1/2 כפית מים
למילוי:
- 2 כוסות (270 גרם) קשיו גולמי שהושרה במים למשך 12 שעות
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 5 כפות דבש
- 1 כף גרידת לימון
- קורט מלח
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
1. במעבד מזון, טוחנים את הקשיו עד שהם הופכים לפירורים. מוסיפים את התמרים וטוחנים עד לקבלת תערובת במרקם של בצק פירורי. תוך כדי שמעבד המזון פועל, מוסיפים את המים וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מהדקים את התערובת לתחתית, ליצירת שכבה אחידה ודקה. מעבירים למקפיא ועוברים להכנת הקרם.
הכנת המילוי:
3. מסננים את אגוזי הקשיו וטוחנים אותם במעבד מזון במהירות גבוהה. מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מגרדים את דפנות מעבד המזון, לפי הצורך.
4. יוצקים את הקרם על הקלתית, משטחים את החלק העליון ומקפיאים להתייצבות מלאה במשך 4-6 שעות, ואז חותכים לריבועים ומגישים.