רכיבים
- 200 גרם קרם פיסטוק
- 490 מ"ל שמנת מתוקה
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 2-3 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- חבילת בישקוטים
- 2 כוסות קפה אספרסו מוכן
- 3 כפות ליקר קפה / ליקר פיסטוק / כל ליקר אהוב אחר
- פיסטוקים קצוצים לקישוט
אופן ההכנה:
1. מקציפים במיקסר 250 מ"ל שמנת מתוקה עם גבינת המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קרם יציב מאוד. מעבירים 220 גרם מהקרם לקערה גדולה ואת הקרם שנותר שומרים במקרר לכל שימוש.
2. מוסיפים לקערה עם הקרם את קרם הפיסטוק ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת, מקציפים 240 מ"ל שמנת מתוקה לקבלת קצפת רכה. בתנועות קיפול עדינות, מקפלים את הקצפת לתערובת קרם המסקרפונה והפיסטוק עד לקבלת תערובת אחידה.
הרכבת הטירמיסו:
ניתן להרכיב את הקינוח בכלי הגשה אישיים או כעוגה אחת בתבנית גדולה
4. בקערה גדולה, מערבבים האספרסו המוכן עם הליקר. טובלים בתערובת את הבישקוטים ומסדרים אותם בשכבה אחת בתבנית או בכלים אישיים. מכסים את שכבת הבישקוטים בשכבה של קרם הפיסטוק והמסקרפונה ואז מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה, מכסים מעל בקרם ומפזרים פיסטוקים קצוצים.
מעבירים למקרר למשך 3 שעות לפני ההגשה ומומלץ להמתין לילה שלם לספיגת טעמים מיטבית.