לציפוי הקרמבל:
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח לבן, מנופה
- 2 כפות (30 גרם) סוכר חום בהיר
- 3/4 כפית מלח גס
- 3/4 כפית קינמון
- ½4 כפות (60 גרם) מרגרינה בטעם חמאה, חתוכה לקוביות
להרכבה:
- 4 אפרסקים בשלים
- שמן זית כתית
- גלידת וניל, להגשה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקרמבל: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה קטנה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, המלח והקינמון. מוסיפים את המרגרינה ומשתמשים בידיים לעיבוד החומרים היבשים, עד לאיחוד. התערובת צריכה להיות פירורית, אך יציבה כשלוחצים עליה בכף היד.
3. משטחים את תערובת הקרמבל על התבנית המוכנה ואופים עד להזהבה, 12-15 דקות. (היא תראה ותרגיש רכה מדי, אך תלך ותהיה יותר ויותר פריכה כשתתקרר.) מצננים לגמרי. ניתן לאחסן את הקרמבל בכלי אטום על השיש, עד שבוע.
4. מרכיבים את המנה: מחממים מכשיר גריל או מחבת פסים לחום בינוני-גבוה. חוצים את האפרסקים ומסירים את הגלעינים. מברישים כל חצי בשמן הזית. בעזרת מלקחיים מעבירים לגריל, כשהצד החתוך כלפי מטה. צולים עד שנוצרים סימני גריל, כ-3 דקות. מעבירים לצלחת לצינון קל.
5. להגשה, מחלקים את חצאי האפרסקים בין ארבע קערות ומעליהן מפזרים מעט מהקרמבל וכף גלידת וניל.