זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 400 מ"ל חלב קוקוס
- 2/3 כוס (230 גרם) דבש
- 1 כף מלח גס
- חופן בוטנים קלויים, קצוצים גס, להגשה (לא חובה)
- 1 ליים, חתוך לרבעים + גרידה, להגשה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בבלנדר את חלב הקוקוס, הדבש והמלח, עד לאיחוד מלא.
2. מעבירים למכונת גלידה ומכינים על פי הוראות היצרן ואז מקפיאים עד שהסורבה מוכן לאכילה. אם אין מכונת גלידה, מעבירים את התערובת למיכל המתאים לשימוש בהקפאה ומקפיאים, תוך כדי שימוש במזלג לפירוק גבישי הקרח שנוצרים, כל 30 דקות, למשך 3-4 שעות, או עד שהתערובת מקבלת מרקם של סורבה.
3. להגשה, מעבירים את הסורבה לשתי קעריות. מפזרים מעל את הבוטנים הקצוצים וגרידת הליים ומגישים עם רבעי הליים, לסחיטה מעל הסורבה.
הערה: ניתן להחליף את הדבש בסוכר לבן או חום ואת הבוטנים בשקדים קלויים, קוקוס מגורר קלוי, שומשום שחור או אגוזי פקאן.