רכיבים
- 700 גרם שזיפים אדומים, מגולענים וחצויים
- 1/2 כוס סוכר מגורען
- ½2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה
- 400 גרם חלב מרוכז וממותק
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, על אש נמוכה, משלבים את השזיפים והסוכר. מבשלים תוך כדי ערבוב תדיר, כדי למנוע צריבה, עד שהשזיפים משחררים את מיציהם ומתפרקים לחלוטין, 25-30 דקות. מעבירים לתבנית אפייה רדודה להתקררות.
2. בקערת מערבל חשמלי המצויד בוו הקצפה, מקציפים את השמנת לפסגות בינוניות בגודלן. כשהמיקסר פועל, מזרימים פנימה באיטיות את החלב המרוכז, עד לאיחוד.
3. בתבנית לחם בגודל של כ-12*22 ס"מ, מניחים בתחתית כמה כפיות של ריבת השזיפים. מוסיפים את הגלידה, מחליקים בעזרת מרית סיליקון לשכבה אחידה. חוזרים על הפעולה עם הריבה ושכבות הגלידה עד שהתבנית מלאה. (תישאר לכם ריבה נוספת).
4. מכסים בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לצינון עד שהגלידה עשויה וקפואה היטב, 3 שעות או לילה.
הערה: בסופו של דבר תישאר לכם כוס של ריבת שזיפים, אותה ניתן לאחסן בכלי אטום במקרר עד שבוע.