רכיבים
- 200 מ"ל חלב
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/2 כף (5 גרם) אבקת ג'לטין
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
להגשה:
- 8 פסיפלורות טריות / רוטב פירות יער או כל רוטב פירות אחר
- שבבי קוקוס או אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1. ממיסים את הג'לטין ב-2 כפות מים קרים ונותנים לו להתנפח במשך 5-10 דקות.
2. בסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה, מביאים לרתיחה את השמנת, החלב והסוכר - אך לא נותנים להם לרתוח. כשהנוזל מתחיל לבעבע והסוכר נמס, מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל. מערבבים ונותנים לתערובת להצטנן במשך 5 דקות.
3. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שהוא נטמע היטב.
4. מחלקים את התערובת בין כוסות הגשה בכל גודל שתרצו, מכסים את הכוסות בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות במשך 4 שעות לפחות ורצוי עד לילה שלם. אפשר גם למזוג את התערובת לתבנית סיליקון שקעים ולאחר ההתייצבות במקרר, לחלץ אותם בזהירות.
איך מגישים את הפנה קוטה?
מוציאים מהמקרר, יוצקים מעל את תכולת הפרי של הפסיפלורות או רוטב פירות אחר, מפזרים שבבי קוקוס ו/או אגוזים קצוצים ומגישים מיד.