זמן הכנה9 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 470 מ"ל שמנת להקצפה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות קפה נמס
- 2 כפות מים
- 410 מ"ל חלב מרוכז ממותק
- 15 עוגיות אוראו (ללא מילוי), מרוסקות + עוד לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מרפדים תבנית לחם גדולה בנייר אפייה. מניחים בצד.
2. בקערת ערבוב, מקציפים את השמנת עד שנוצרות 'פסגות' רכות. מקפלים פנימה את תמצית הווניל והמלח וממשיכים להקציף עד שהתערובת מסמיכה, בערך 30 שניות נוספות.
3. מערבבים את הקפה הנמס עם מים ואז שופכים אותו ואת החלב על גבי תערובת השמנת. מקפלים בעדינות עד לאיחוד ואז מקפלים פנימה את האוראו.
3. מעבירים בזהירות את הגלידה לתבנית. מפזרים את פירורי העוגיות מעל - אם רוצים. מקפיאים לפחות 12 שעות לפני ההגשה.