זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 כוסות של פרי קפוא, קצוץ גס, אם צריך - פרי אחד או תערובת (מנגו, תותים, פטל, אפרסקים, אבטיח)
- 1/4 כוס מיץ תפוזים / רימונים / אננס / דובדבנים
- 4 כפות דבש או אגבה
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
1. מניחים במעבד מזון או בבלנדר את הפירות עם 3 כפות דבש או אגבה וקמצוץ מלח. טוחנים במשך 2-3 דקות, עד שמתקבל מרקם חלק לחלוטין, סמיך וקרמי. מגרדים את הדפנות, אם צריך.
2. טועמים ואם רוצים להמתיק את הסורבה, מוסיפים עוד דבש או אגבה וטוחנים עוד 15 שניות.
לסורבה רך, מגישים מיד. לקבלת מרקם מוצק יותר, מעבירים את הסורבה למיכל פלסטיק או זכוכית ומקפיאים במשך 30-60 דקות לפחות עד שבוע שלם. לפני ההגשה, מרככים את הסורבה במשך 20 דקות.