לבסיס:
- 120 גרם שוקולד לבן
- 60 גרם פייטה פוייטין / גביעי גלידה פריכים, טחונים
- 60 גרם פיסטוק טחון
- 60 גרם מחית פיסטוק
למילוי הקרמי:
- 60 מ״ל שמנת מתוקה
- 1 כף גלוקוזה / דבש
- 120 גרם שוקולד לבן, קצוץ דק
למילוי:
- 48 פיסטוקים טבעיים שלמים
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד לבן, מומס
- 40 גרם חמאת קקאו, מומסת
- 1 כף מחית פיסטוק
- 30 גרם פיסטוקים גרוסים
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: בקערה בינונית, ממסים את השוקולד הלבן בפולסים קצרים, במיקרוגל. מוסיפים לקערה את הפייטה פוייטין / גביעי הגלידה, הפיסטוק ומחית הפיסטוק. מוסיפים מעט מלח ומערבבים.
2. בעזרת כפית קטנה, מניחים רבע כפית מהתערובת בתוך 2 תבניות סיליקון לכדורים בגודל מיני ומנסים לשמור על גומה במרכז, על מנת שיהיה מקום למילוי. רצוי לעשות זאת בעזרת כפית פריזיאן או כפית מדידה קטנה - ומהדקים לתוך תבנית הסיליקון בעובי דקיק יחסית (חצי כדור קטן).
3. מכינים את המילוי: מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה והדבש / הגלוקוזה. מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה את השוקולד הלבן. ממתינים דקה ומערבבים לממרח אחיד. משאירים בטמפרטורת החדר להתייצבות.
4. מזלפים את המלית לתוך כל חצי כדור, עד לגובה שלושת רבעי. מניחים בחצי כדור אחד אגוז פיסטוק וסוגרים כל 2 חצאים לכדור שלם. מקפיאים שוב עד שהכדורים קפואים לחלוטין (20 דקות).
5. מכינים את הציפוי: ממסים את חמאת הקקאו ומוסיפים את השוקולד הלבן, לציפוי מבריק. מוסיפים את מחית הפיסטוק והפיסטוקים הגרוסים, מערבבים ומעבירים לכוס צרה ונוחה לטבילה. טובלים כל כדור קפוא בעזרת קיסם התחוב בתוכו. בסיום, מקפיאים להתייצבות.
הכדורים נשמרים בטמפרטורת החדר מספר ימים ומוטב לאוכלם בטמפרטורת החדר (ולא קפואים).